Sponsoractie nieuw schoolplein

Op deze pagina vind je binnenkort alle informatie over onze sponsoractie die we voor de bouw van het nieuwe schoolplein organiseren.

Je vindt hier informatie over onder andere de sponsorloop, uitleg over het groene schoolplein, het ontwerp en natuurlijk de voortgang van het project.

QR_Rabobank_Sponsorloop-_2021-06-03

 

Groen schoolplein

Zoals jullie allemaal al wellicht gezien hebben is er een start gemaakt met het vergroenen van de schoolpleinen van Sinte Maerte. De firma Vogels uit Gemonde neemt het zware werk voor hun rekening. Zij hebben recentelijk ook het pottenbakkers veldje ingericht (ter referentie).

Er is gestart met het verwijderen van het straatwerk daar waar de speeltoestellen en groen voor kinderen gaan komen. Er is een werkgroep groen schoolplein opgestart. Met behulp van docenten, ouders en kinderen van Sinte Maerte is er ook al veel werk verzet. Tegels eruit wippen, banken metselen, oude speeltoestellen demonteren, schoonmaken en ga zo maar door.

Binnen circa 2 weken zal Vogels gereed zijn met het uitvoerende werk. De aanplant van de planten en bomen wordt uitgevoerd in het najaar om er voor te zorgen dat het zo goed mogelijk aanslaat. Het doel van het aanpassen van de schoolpleinen is dat de kinderen op een speelse manier in aanraking komen met groen, meer mogelijkheden hebben om te spelen en dat er in de lesprogramma’s naar buiten gegaan kan worden daar waar het past. Een belangrijke groep die nog volop aan de slag is, is de sponsor commissie. Om het laatste stuk van de schoolpleinen “af te maken” zoeken we nog sponsors.